• 12/07/2024 11:53 pm

PARTIDUL SOCIALIST ROMÂN

Membru al ALIANȚEI POLITICE ROMÂNIA SOCIALISTĂ

Soluționarea politică a recensământului din 2011 este scandaloasă

Bypas-admin

iul. 4, 2013
Care e viitorul copiilor noștri?

Comunicat de presă – pentru difuzare imediată

Partidul Alianța Socialistă consideră că datele furnizate de INS cu o întârziere de aproape 2 ani de la data efectuării recensământului populației și locuințelor din 2011 sunt scandaloase și trebuie privite cu suspiciune.

Ceea ce surprinde la informațiile furnizate de Institutul Național de Statistică este faptul că cifra oficială a populației stabile din România, de 20,1 milioane de locuitori, nu se corelează deloc cu cifrele comunicate de serviciile de statistică din alte țări europene, cum ar fi Italia și Spania, care au recenzat singure, pe teritoriul lor, peste 1,8 milioane de români. La aceste țări trebuie să mai adăugăm și emigrația masivă către alte țări vest-europene (Franța, Anglia, Germania etc.) confirmată, de asemenea, de serviciile publice de statistică din țările respective pentru a avea imaginea completă a emigrației românești recente.

Partidul Alianța Socialistă consideră că prima cifră a recensământului, pe care statisticienii de la București au comunicat-o inițial în primăvara lui 2012, aceea de 19,04 milioane de locuitori, era mult mai aproape de adevăr și corelată cu realitatea demografică pe care atât românii, cât și partenerii noștri din UE, o văd zi de zi. Conducerea INS este datoare urgent să furnizeze explicații clare și indubitabile privitoare la metodologia folosită și la diferența uriașă, de aproape 6% (adică peste 1 milion de locuitori) înregistrată între datele preliminare și cele definitive.

Cerem aceste explicații deoarece o asemenea diferență este inacceptabilă după orice criteriu științific, nu se încadrează în nici o marjă de eroare tolerată de comunitatea profesională a sociologilor și arată că undeva, cândva, s-a numărat greșit: fie la recensământul inițial, fie la estimarea inițială, fie acum. Sau, și mai rău, cifrele au fost falsificate. Indiferent de momentul numărătorii greșite, sau al săvârșirii infracțiunii de falsificare, vinovații trebuie identificați și trași la răspundere pe linie profesională iar conducerea INS, care a gestionat tot procesul de evaluare, destituită pentru incompetență.

Partidul Alianța Socialistă își exprimă speranța că rezultatul comunicat pe 4 iulie e o simplă greșeală care se va corecta în viitorul apropiat și că nu avem de-a face cu un act politic al INS menit să mențină privilegiile actualei clase politice care, după cum bine se știe, în cazul unei populații stabile de 18-19 milioane de locuitori ar fi trebuit să renunțe la câteva posturi de europarlamentar, câteva zeci de posturi de parlamentari și alte câteva mii de posturi de consilieri locali și județeni. Cum toate aceste posturi se plătesc de la buget, din buzunarul cetățenilor români, un asemenea act ar reprezenta un atentat inconștient la bunăstarea cetățeanului român, cu atât mai grav cu cât România e răvășită de austeritate și viața românilor e din ce în ce mai grea.

Chiar și în condițiile cosmetizării pozitive a rezultatelor recensământului, membrii Partidului Alianța Socialistă constată cu tristețe că declinul demografic al poporului român nu a încetat (ultimul an de creștere demografică fiind 1990), și fac apel la autorități să ia măsuri imediate pentru a opri genocidul împotriva poporului român. Pentru ca tânăra generație să poată beneficia de condițiile de care au beneficiat părinții lor e nevoie de investiții cu un puternic caracter social: locuri de muncă pentru fiecare cetățean român, locuințe pentru fiecare familie, creșe, grădinițe, școli, dispensare medicale în sate și în cartierele mărginașe ale marilor orașe etc.

În opinia Partidului Alianța Socialistă, dacă România își permite cumpărarea unor epave de avioane F16 cu exorbitanta sumă de 600 de milioane de dolari, atunci cu atât mai mult își poate permite și efectuarea de investiții având ca scop viitorul generației tinere și așteaptă cu nerăbdare să vadă că actualii guvernanți, care au cea mai mare legitimitate din 1992 încoace, vor începe în sfârșit să guverneze și pentru popor, nu numai pe spinarea sa.

Biroul Executiv Central al Partidului Alianța Socialistă
București, 4 iulie 2013Adresa de email nu va fi divulgată nimănui, niciodată. O vom folosi numai pentru a vă transmite comunicate oficiale ale partidului și alte informații de interes pentru membrii și simpatizanții noștri.