• 20/07/2024 3:01 pm

PARTIDUL SOCIALIST ROMÂN

Membru al ALIANȚEI POLITICE ROMÂNIA SOCIALISTĂ

Un nou acord cu FMI, o nouă catastrofă pentru poporul român

Bypas-admin

iul. 18, 2013

Comunicate de presă

Partidul Alianța Socialistă se pronunță ferm împotriva încheierii oricărui nou acord cu Fondul Monetar Internațional.

Din punctul de vedere al Partidului Alianța Socialistă în ultimii 23 de ani toate guvernele României s-au întrecut între ele prin promovarea celor mai dezastruoase politici economice și sociale și nu putem să nu constatăm că multe dintre acestea au fost luate la indicațiile pretins înțelepte ale comisarilor FMI.

În acest sens, vizita directorului general al FMI, d-na Christine Lagarde, în România, poate fi apreciată  mai degrabă ca un util schimb de experiență făcut între cei care, prin activitățile lor politice, au devalizat bugetele naționale. Doamna Lagarde, prin aprobarea unei plăți de aproximativ 400 milioane de euro făcută de bugetul de stat francez către infractorul dovedit Bernard Tapie. Cât despre conducătorii României, ei se află într-o neîntreruptă „amiciție” cu DNA-ul și Curtea Supremă de Justiție, drept pentru care nu credem că mai trebuie adăugate multe lucruri. Ei bine, chiar în această calitate, de martor „asistat” audiat recent de Curtea de Justiție a Franței, doamna Lagarde a venit să-și sfătuiască „prietenii” care conduc destinele României de azi.

Discursurile doamnei Christine Lagarde ținute la București, asemănătoare cu cele ținute de guvernații noștri, s-au dovedit a fi complet lipsite de substanță și, după cum se va adeveri în scurt timp, extrem de păgubitoare pentru viața economică și socială a României.

Realitatea e că politicile FMI s-au dovedit a fi falimentare pentru toate țările în care au fost aplicate. Situaţia actuală în care se află România este în mare parte  rezultatul politicilor prin care FMI de fapt a subvenționat și subvenționează în continuare corupția internă și corupta clasă politică românească. Programele și condițiile impuse de FMI îndepărtează România şi populaţia de prosperitate şi dau clasei politice argumentele necesare pentru a se comporta la fel şi în viitor. Dacă ar fi să-i judecăm după rezultate – și trebuie să-i judecăm după rezultate – „specialiștii” FMI, oricât de bine cotați profesional ar fi ei, sunt de fapt o mână de incompetenți care fac mai mult rău decât bine pe oriunde ar trece.

Toate acestea sunt motive suficiente pentru care Partidul Alianța Socialistă se pronunță ferm împotriva oricărei încercări de semnare a unui nou acord cu FMI și atrage atenția autorităților că orice nou acord ar însemna amanetarea și mai dramatică a viitorului copiilor noștri.

Biroul Executiv Central al PAS
București, 18 iulie 2013Adresa de email nu va fi divulgată nimănui, niciodată. O vom folosi numai pentru a vă transmite comunicate oficiale ale partidului și alte informații de interes pentru membrii și simpatizanții noștri.