• 26/05/2024 11:20 am

PARTIDUL SOCIALIST ROMÂN

Membru al ALIANȚEI POLITICE ROMÂNIA SOCIALISTĂ

Apel la solidaritate cu poporul ucrainian

Bypas-admin

iun. 4, 2014

Partidul Stânga Europeană susține eforturile femeilor din Ucraina pentru oprirea războiului nedrept ce le distruge țara. Partidul Alternativa Socialistă, membru fondator al stângii europene, se alătură acestui efort și cheamă toate femeile și toți bărbații din România care respectă dreptul fiecărui popor de a-și alege singur viitorul să se alăture acestui demers. Ca prim pas, vă rugăm să semnați petiția de pe site-ul http://www.change.org/fr/pétitions/dirigeants-mondiaux-stop-conflit-en-ukraine-2.

Experiența istorică a demonstrat în repetate rânduri că crizele persistente și nerezolvate duc la război, ca și cum acesta ar fi singurul mod de a rezolva conflictele declanșate, în scopul schimbării echilibrului de forțe pentru a instala o nouă ordine internațională.

Ne opunem poziției SUA și Uniunea Europeană care, în imposibilitatea de a-și rezolva problemele la ele acasă, exportă criza și doresc să-și impună hegemonia imperialistă asupra planetei cauzând războaie și distrugerea unor țări întregi. După Afganistan, Pakistan, Irak, Libia și Siria, de data aceasta a venit rândul Ucrainei.

Atragem atenția asupra faptului că inițierea unui focar de război în Ucraina, înseamnă un război civil de lungă durată pe care Statele Unite încearcă să-l declanșeze în centrul geografic al Europei, amenințând astfel toate popoarele Europei și generând o stare de opoziție și ură artificială între Rusia și UE, dar și, de asemenea, între rusofonii din Ucraina și cei vorbitori de limbă ucraineană. Acest conflict este perfect pentru lobby-ul în favoarea armamentului american, el relansează un război pentru controlul exportului de gaze naturale și petrol în Europa și încearcă să creeze un nou echilibru geopolitic în favoarea dreptei celei mai dure mergând până la acceptarea naziștilor în guvernul provizoriu ucrainean. Politica ultra-liberală a Uniunii Europene a pregătit această situație.

Acuzăm sprijinul din partea mass-media și tendința ei de a susține cu nerușinare atmosfera de război, de a dezinforma sistematic și iresponsabil în legătură cu adevărații vinovați pentru starea din Ucraina. Rusia nu este instigatorul conflictului, dar ea este cea împotriva căreia s-a declanșat o campanie de ură fără precedent și se încearcă stigmatizarea ei pentru întreg conflictul. Rolul mass-media a devenit crucial în încercarea de a paraliza capacitatea de a gândi a oamenilor și ne întrebăm despre tăcerea „asurzitoare” a partidelor de stânga. Se tem ei de a nu fi acuzați că reprezintă vechile gărzi staliniste? Sau că perturbă alegerile europene? Ori că, mai important, doresc să pregătească punerea în aplicare a Tratatului Transatlantic (TAFTA) dintre Statele Unite și Uniunea Europeană? În toate cazurile, o astfel de tăcere ne pune sub dictatul ideologiei dominante neoliberale și ne face complicii săi. Denunțăm categoric înrolarea guvernelor sub steagurile SUA și NATO.

Poziția noastră nu înseamnă că suntem de acord cu ceea ce se întâmplă în Rusia, cu abuzurile puterii și cu calea aleasă de ea pentru dezvoltarea capitalismului. Dar critica noastră nu ne împiedică să înțelegem care sunt de fapt mizele din Ucraina.

Facem apel la toate femeile și bărbații să se informeze corect utilizând toate sursele de încredere, să ia o poziție fermă împotriva războiului, împotriva imperialismului ucigaș practicat de S.U.A. și a politicii devastatoare a U.E., în favoarea dreptului popoarelor să-și hotărască singure soarta fără constrângeri și amenințări și pentru a încuraja dialogul dintre popoare și etnii.Adresa de email nu va fi divulgată nimănui, niciodată. O vom folosi numai pentru a vă transmite comunicate oficiale ale partidului și alte informații de interes pentru membrii și simpatizanții noștri.