• 17/06/2024 1:14 pm

PARTIDUL SOCIALIST ROMÂN

Membru al ALIANȚEI POLITICE ROMÂNIA SOCIALISTĂ

Cu privire la unele aspecte privind verificarea averilor persoanelor fizice

Bypas-admin

sept. 10, 2013

Având în vedere nivelul foarte ridicat de corupție, evaziune fiscală, spălare de bani și inginerii finaciare care au făcut posibilă acumularea ilicită a averilor de catre unii dintre români și ținând cont de faptul că instituțiile statului au obligația de a veghea ca legile statului să fie respectate și veniturile să fie câștigate de fiecare român în mod cinstit,  Partidul Alianța Socialistă salută inițiativa Ministerului Finanțelor de a verifica persoanele fizice suspectate că, prin evaziune fiscală, au acumulat, de multe ori în cuantumuri inimaginabile, averi illicite.

Partidul Alianța Socialistă, fiind adeptul libertăților de care trebuie să se bucure fiecare cetațean al României, susține  că statul este obligat să creeze toate condițiile prin care fiecare om să-și caștige existența prin muncă cinstită și nu prin alte mijloace.

Partidul Alianța Socialistă, cunoscând falsitatea și interesele meschine care-i caracterizează pe cei care vor fi îndrituiți să pună în aplicare  acest act normativ, înțelege că va fi folosit, de multe ori, ca armă de luptă și de șantaj împotriva opozanților și că vor fi mulți oameni cinstiți care-i vor cădea victimă, consideră că  verificarea și confiscarea averilor ilicite poate constitui un început al eradicării corupției.

dr. ec. Constantin Rotaru
președinte PASAdresa de email nu va fi divulgată nimănui, niciodată. O vom folosi numai pentru a vă transmite comunicate oficiale ale partidului și alte informații de interes pentru membrii și simpatizanții noștri.