• 20/07/2024 4:55 pm

PARTIDUL SOCIALIST ROMÂN

Membru al ALIANȚEI POLITICE ROMÂNIA SOCIALISTĂ

Comunicat al Partidului Stângii Europene despre alegerile din Germania

Bypas-admin

sept. 23, 2013

Realegerea Angelei Merkel: o veste bună pentru lumea financiară dar rea pentru popoarele Europei

Ieri, cu 42% din voturi, partidul d-nei cancelar Merkel a câștigat detașat alegerile parlamentare din Germania. Totuși, CDU nu se bucură de o majoritate absolută, scenariul unei mari coaliții cu SPD fiind foarte probabil de vreme ce SPD și Verzii resping apriori orice fel de coaliție cu Die Linke, care, cu toate acestea, e în acest moment a treia forță politică a țării. Decizia SPD și a Verzilor nu ține cont de nevoile exprimate de clasele populare din Germania și din Europa.

Angela Merkel a condus cu un pumn de fier, cu complicitatea guvernelor dar și a Troicii, aplicarea politicilor de austeritate în Europa. Cancelarul german s-a folosit de puterea țării sale pentru a proteja interesele marii finanțe și pentru a-i imuniza pe cei responsabili de criză. Tot dânsa a instrumentat campania de dezinformare ideologică împotriva sudului Europei care i-a divizat pe europeni și a dus la ascensiunea extremei drepte. Realegerea sa e o veste bună pentru lumea financiară, dar proastă pentru popoarele Europei.

E nevoie, mai mult decât niciodată, ca germanii și cu toate celelalte popoare europene să se bazeze pe o Stângă solidară, unită și hotărâtă să devină alternativa clară către o schimbare politică profundă. Partidul Stângii Europene salută rezultatul electoral foarte bun al Die Linke (8,6%). Grupul său parlamentar va juca un rol major în Bundestag în privința organizării opoziției și a rezistenței. Celelalte forțe din Stânga Europeană îi vor fi alături în definirea alternativei, atât în țările noastre cât și la nivel european.

Partidul Stângii Europene
23 Septembrie 2013Adresa de email nu va fi divulgată nimănui, niciodată. O vom folosi numai pentru a vă transmite comunicate oficiale ale partidului și alte informații de interes pentru membrii și simpatizanții noștri.