• 17/06/2024 12:40 pm

PARTIDUL SOCIALIST ROMÂN

Membru al ALIANȚEI POLITICE ROMÂNIA SOCIALISTĂ

Falsificarea istoriei și ruinarea României postdecembriste

Bypas-admin

feb. 19, 2013

Falsificarea istoriei, după 22 decembrie 1989, a început cu dărâmarea momumentelor din perioada „fostă” şi înlocuirea lor cu cele aduse de „spuma neagră” a loviturii de stat.  Desigur, pe lângă demolatori a mai fost nevoie de o armată de ciripitori care, asemenea stolurilor de vrăbii din dimineţile de vară, să provoace un zgomot asurzitor preamărind ceea ce este şi înfierând ceea ce a fost, bineînţeles fără argumente. Neinteresaţi de ceea ce va urma, ei îşi primesc obolul şi demolează, înfiereză şi demolează.

Monument Gara de Nord
Monument refăcut de PARTIDUL ALIANŢA SOCIALISTĂ.

Pe 16 Februarie 2013, membrii PAS s-au adunat în Parcul Gării de Nord să comemoreze Eroii ceferişti căzuţi în cofruntarea sângeroasă cu capitalismul de pe 16 Februarie 1933. Au fost, în principal,pensionari, membrii Asociaţiei Pensionarilor Comunişti din Bucureşti.  Au fost şi câţiva tineri. Nu am văzut, acolo, nici “picior” de uniformă de ceferist. Şleahta de hoţi îmbuibaţi căţărată în funcţiile de decizie ale actualei puteri a reuşit să le şteargă memoria, ameninţând-i cu mizeria, în aşa hal încât  să-i facă să renunţe la identitea lor muncitorească renegându-şi  înaintaşii.

Discurs la monument
Profesorul istoric Marin Badea vorbind despre eveniment aşa cum a fost el.

Era o vreme mohorâtă, decupată parcă din durerosul eveniment de atunci. Poate aşa se explică de ce la comemorare nu participa niciun copil, alături de bunicul sau de bunica sa. Aici, lângă această  „piatră”, ar putea simţi ei „dogoarea” istoriei reale a acestui neam încercat şi şi-ar putea da seama cât de departe este ea de falsurile din aşazisele „manuale alternative” de istorie.

Ceea ce ar trebui să cunoască cititorul ar fi constatarea, dureroasă de altfel, că istoria scrisă este o cosmetizare a istoriei reale în funcţie de interesele de grup, de clasă etc.

Pentru a nu te descuraja, stimate cititorule, te asigur că citind mai multe „variante” şi făcând o medie statistică poţi ajunge la adevăr. Până atunci însă te invit să îţi respecţi, cum se cuvine, Eroii şi „mormintele”  lor.Adresa de email nu va fi divulgată nimănui, niciodată. O vom folosi numai pentru a vă transmite comunicate oficiale ale partidului și alte informații de interes pentru membrii și simpatizanții noștri.