• 12/07/2024 11:03 pm

PARTIDUL SOCIALIST ROMÂN

Membru al ALIANȚEI POLITICE ROMÂNIA SOCIALISTĂ

Mesajul de felicitare al PAS adresat lui Alexis Tsipras, președintele SYRIZA

Bypas-admin

iul. 17, 2013
Logo-ul SYRIZA
Logo-ul SYRIZA
SYRIZA a devenit din 14 iulie partid de sine stătător

În perioada 10-14 iulie a avut loc la Atena un important congres al formațiunilor grupate în coaliția SYRIZA. Acestea au decis ca de acum încolo coaliția SYRIZA să devină partid de sine stătător. Cu 74% din voturile delegaților, Alexis Tsipras a fost ales primul președinte al noii formațiuni politice. În Comitetul Central al SYRIZA au fost aleși 200 membri reprezentând 4 platforme politice:

– 135 de membri – Lista Unită
– 60 de membri – Platforma de Stânga
– 3 membri – Independenții
– 2 membri – Tendința Comunistă

Cu acest prilej președintele PAS, dr. ec. Constantin Rotaru, i-a adresat lui Alexis Tsipras următorul mesaj:

Dragă tovarășe Tsipras,

Dorim să vă felicităm pe dumneavoastră personal și întreaga conducere a SYRIZA pentru decizia de a vă transforma în partid politic de sine stătător.

Din România am urmărit cu profundă îngrijorare cele mai recente întâmplări de la Atena și credem, ca și dvs., că guvernul actual al Greciei este compromis. Suntem convinși că pasul pe care tocmai l-ați făcut va fi unul esențial pe calea recâștigării Greciei de către poporul grec. Suntem alături de eforturile dvs. de apărare a democrației în fața acțiunilor inumane ale troicii și vă urăm succes în tot ceea ce întreprindeți.

Eliberarea Greciei de sub jugul austerității va semnala un nou răsărit pentru toate popoarele Europei.

Din partea Partidului Alianța Socialistă,

dr. ec. Constantin Rotaru
președinte

17 iulie 2013Adresa de email nu va fi divulgată nimănui, niciodată. O vom folosi numai pentru a vă transmite comunicate oficiale ale partidului și alte informații de interes pentru membrii și simpatizanții noștri.