• 20/07/2024 3:06 pm

PARTIDUL SOCIALIST ROMÂN

Membru al ALIANȚEI POLITICE ROMÂNIA SOCIALISTĂ

Mesajul Partidului „Alianța Socialistă” din România adresat participanților la Congresul Mișcării Socialiste din Serbia

Bypas-admin

mart. 22, 2013

Stimați prieteni,

În numele Partidului Alianța Socialistă din Romania, doresc să vă mulțumesc pentru oportunitatea de a mă adresa Congresului Mișcării Socialiste care, pentru noi, socialiștii și comuniștii români, reprezintă o construcție remarcabilă într-o perioadă dominată de falsul zeu al profitului și, în același timp, să transmit salutări participanților la acest important for al mișcării de stânga din Serbia.

Mișcarea Socialistă este menită să aducă speranță celor care nu mai înțeleg în cine să mai aibă încredere și, fiind convinși că și în viitor veți continua în același fel, vă asigurăm de toată solidaritatea noastră pentru că lupta dumneavoastră este și lupta noastră.

Știm cu toții că trecem printr-o perioadă în care lumea celor care-și cîștigă existența din muncă este în mare fierbere ca urmare a faptului că viața lor, datorită unor interese externe meschine, este din ce în ce mai grea. în același timp, știm de asemenea că vocile noastre, dacă se vor exprima împreună, vor fi mai bine auzite.

Cei care conduc astăzi destinele Uniunii Europene și Statelor Unite ale Americii, cu efecte asupra destinelor noastre, sunt supuși ideii de satisfacere a intereselor sistemului financiar-bancar, în timp ce pentru noi, „OMUL” și dorința de satisfacere a nevoilor omului, sunt principalele constituente ale politicilor noastre. Peste tot în Europa trăim aceeași experiență, dar partidul nostru și clasa noastră muncitoare din România, în ultimii 24 de ani, au primit o lecție de viață foarte dură.

În ceea ce ne priveşte, afirmăm cu convingere că România, dintr-o țară n îcurs de dezvoltare, până în 1989, a fost transformată într-o colonie americano-europeană. Atât din analiza ştiinţifică a evoluţiei macro şi microeconomică, cât şi din declaraţiile a peste 80% dintre români, rezultă clar că efectele acordurilor României cu Fondul Monetar Internaţional, Uniunea Europeană şi Banca Mondială, a împrumuturilor şi condiţiilor impuse ei, sunt extrem de distrugătoare.

În timp ce societățile bancare și de asigurări, societățile private din domeniul energiei, petrolului și gazelor, importatorii (în special, de produse alimentare și medicamente), marile lanțuri comerciale etc. au înregistrat profituri substanțiale, nivelul de trai al românilor (peste 80%) se află într-o continuă și dramatică scădere.

S-au înregistrat regrese din punct de vedere economic. A crescut corupția, s-au accentuat discrepanța dintre săraci și bogați, umilirea socială, nesiguranța familiilor, a crescut numărul sinuciderilor și depresiilor etc.

Apreciem că tot ce s-a întâmplat în România după lovitura de stat din 1989 și, mai ales în ultimii cinci ani de criză, reprezintă un adevărat dezastru naţional. Austeritatea impusă de guvernele care s-au succedat la putere în ultimii ani nu a condus la stabilitate. A condus la abuz, regresie socială şi recesiune.

Toate aceste fenomene care, în procente mai mari sau mai mici, își fac simțită prezența în aproape toate statele din Uniunea Europeană și din lume, ne îndreptățesc să declarăm falimentul politicilor neo-liberale și al sistemului capitalist. Ca urmare, din acest moment, este de datoria noastră să promovăm o Alternativă Socialistă de dezvoltare durabilă care să permită: manifestarea deplină a rolului de coeziune şi solidaritate, bazat pe egalitatea reală în drepturi a statelor şi cetăţenilor; să creeze un climat democratic de luare a deciziilor; să plaseze în centrul tuturor acţiunilor omul, împlinirea, protejarea şi dezvoltarea intereselor individuale şi generale.

Partidul Alianța Socialistă militează pentru dezvoltarea relațiilor de cooperare și de colaborare pe multiple planuri între partidele și popoarele noastre vecine și prietene.

Urăm succes lucrărilor congresului dumneavoastră și vă asigurăm de toată prietenia și solidaritatea noastră,

 Dr. ec. Constantin ROTARU

Președinte al Partidului Alianța Socialistă

 

 

București, 24 martie 2013Adresa de email nu va fi divulgată nimănui, niciodată. O vom folosi numai pentru a vă transmite comunicate oficiale ale partidului și alte informații de interes pentru membrii și simpatizanții noștri.