• 17/06/2024 2:29 pm

PARTIDUL SOCIALIST ROMÂN

Membru al ALIANȚEI POLITICE ROMÂNIA SOCIALISTĂ

Mesajul PARTIDULUI ALIANȚA SOCIALISTĂ din ROMÂNIA adresat participanților la CONGRESUL PARTIDULUI COMUNIST din GRECIA

Bypas-admin

apr. 20, 2013
Sigla congresului 19 al KKE

Stimați tovarași,

În numele Partidului Alianța Socialistă din Romania doresc să vă mulțumesc pentru oportunitatea de a transmite un salut tovărășesc tuturor participanților la cel de-al XIX-lea Congres al Partidului Comunist din Grecia care, pentru noi, socialiștii și comuniștii români, apare ca o construcție remarcabilă într-o perioadă dominată de falsul zeu al profitului.

Știm cu toții că trecem printr-o perioadă în care lumea celor care-și câștigă existența din muncă este în mare suferință ca urmare a faptului că viața lor, datorită unor interese externe meschine, este din ce în ce mai grea.

Cei care conduc astăzi destinele Uniunii Europene și, implicit, destinele țărilor noastre sunt supuși ideii de satisfacere a intereselor sistemului financiar-bancar, în timp ce pentru noi, „OMUL” și dorința de satisfacere a nevoilor omului, sunt principalele constituente ale politicilor noastre. Peste tot în Europa trăim aceeași experiență, dar partidul nostru și clasa muncitoare din România, în ultimii 24 de ani, au primit una dintre cele mai dure lecții de viață.

În ceea ce ne priveşte, afirmăm cu convingere că România, dintr-o țară în curs de dezvoltare care, în 1989, își câștigase totala independență politică și economică, a fost transformată în colonie americano-europeană. Atât din analiza ştiinţifică a evoluţiei macro şi microeconomică, cât şi din declaraţiile a peste 80% dintre români, rezultă clar că efectele acordurilor României cu Fondul Monetar Internaţional, Uniunea Europeană şi Banca Mondială, a împrumuturilor şi condiţionalităţilor impuse ei, au efecte extrem de distrugătoare.

În timp ce societățile bancare și de asigurări, societățile private din domeniul energiei, petrolului și gazelor, importatorii (în special, de produse alimentare și medicamente), marile lanțuri comerciale etc. au înregistrat profituri substanțiale, nivelul de trai al românilor (peste 80%) se află într-o continuă și dramatică scădere.

S-au înregistrat regrese din punct de vedere economic. A crescut corupția, s-au accentuat discrepanța dintre săraci și bogați, umilirea socială, nesiguranța familiilor, a crescut numărul sinuciderilor și depresiilor etc.

Apreciem că tot ce s-a întâmplat în România după lovitura de stat din 1989 și, mai ales în ultimii cinci ani de criză, reprezintă un adevărat dezastru naţional. Austeritatea impusă de guvernele care s-au succedat la putere în ultimii ani nu a condus la stabilitate. A condus la abuz, regresie socială şi recesiune.

Toate aceste fenomene care, în procente mai mari sau mai mici, își fac simțită prezența în aproape toate statele din Uniunea Europeană și din lume, ne îndreptățesc să declarăm falimentul politicilor neo-liberale și al sistemului capitalist. Ca urmare, agresiunea profitului împotriva oamenilor trebuie oprită atât în Grecia și România cât și în Germania, Franța, Spania sau Italia.

În România, la fel ca și în alte țări, mai ales din Europa de est, prin interzicerea ființării Partidului Comunist, este încălcat dreptul cetățenilor la liberă exprimare a voinței politice și la asociere în partide politice.

Este de datoria noastră ca, din acest moment, alături de partidul dumneavoastră și de multe alte partide comuniste, socialiste și ecologiste din Europa și din lume să promovăm o Alternativă Socialistă de dezvoltare durabilă, prin care: să înlocuim rolul autoritar, abuziv și antisocial al UE și a politicilor europene generatoare de corupție și de crize financiare și economice prin manifestarea deplină a rolului de coeziune şi solidaritate, bazat pe egalitatea reală în drepturi a statelor şi cetăţenilor; să creem un climat democratic de luare a deciziilor; să plasăm în centrul tuturor acţiunilor omul, împlinirea, protejarea şi dezvoltarea intereselor individuale şi generale.

Partidul Alianța Socialistă din România este alături de Partidul Comunist din Grecia în lupta sa neîntreruptă dusă împotriva existenței structurilor militare NATO pe teritoriile țărilor noastre și a războaielor de ocupație duse de NATO în diferite țări ale lumii și spune NU apartenenței la NATO .

Având în vedere că prin tot ceea ce s-a întâmplat în Uniunea Europeană a ultimelor decenii, când politicile declarative de extindere ale Uniunii s-au dovedit a fi politici de ocupație, Partidul Alianța Socialistă din România se alătură Partidului Comunist din Grecia și spune NU Uniunii Europene.

Convinși fiind că lupta dumneavoastră este și lupta noastră și sperând că, pe viitor, vom reuși să dezvoltăm relațiile de cooperare și colaborare dintre partidele noastre, urăm succes lucrărilor celui de-al XIX-lea Congres al KKE și vă asigurăm de toată prietenia și solidaritatea noastră,

Dr. ec. Constantin ROTARU

Președinte al Partidului Alianța Socialistă

 

București, 04 aprilie 2013Adresa de email nu va fi divulgată nimănui, niciodată. O vom folosi numai pentru a vă transmite comunicate oficiale ale partidului și alte informații de interes pentru membrii și simpatizanții noștri.