• 13/07/2024 12:33 am

PARTIDUL SOCIALIST ROMÂN

Membru al ALIANȚEI POLITICE ROMÂNIA SOCIALISTĂ

Partidul Alianta Socialistă pregateste doua proiecte de legi

Bypas-admin

aug. 8, 2012
Constantin Rotaru, președinte PAS
Constantin Rotaru, președinte PAS

PAS îi provoacă pe români spre dezbatere şi spre luciditate
Să facem ca ziua de mâine, să ne preocupe astazi!
Adevărata faţă a României !
Partidul Alianţei Socialiste pregăteşte două proiecte de legi

Din surse sigure am aflat că socialiştii lui Constantin Rotaru vor organiza, cel mai târziu în luna septembrie, întâlniri cu cetăţenii interesaţi să participe la dezbaterea a două proiecte de legi: Proiectul de lege privind controlul averilor ilicite şi Proiectul de lege privind interzicerea privatizării (înstrăinării) oricărei părţi (din ceea ce a mai rămas) din proprietăţile statului.

Preşedintele PAS, Constantin Rotaru, care este, ca de obicei, mai mult decât transparent, a afirmat că: “ Toată nebunia care s-a produs cu ocazia referendumului şi poziţia de neînţeles a puterilor statului şi a celei mai importante instituţii a statului, Curtea Constituţională a României, este rezultatul unei manipulări extrem de abile făcută de serviciile străine care urmăresc să-i ţină pe români “de vorbă”, în timp ce ei, pe nesimţite, împreună cu complicii lor care s-au tot perindat la putere, vor să ne lase fără: Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Transelectrica, Transgaz, Oltchim, Minele de aur, cupru, uraniu etc.”

Socialiştii îşi propun să lanseze cele două proiecte de legi, într-un moment de luciditate al societăţii româneşti, sub forma unei iniţiative legislative cetăţeneşti care va avea nevoie de o susţinere civică majoritară. Constantin Rotaru crede că a sosit momentul ca românii să coştientizeze realităţile tragice prin care am fost obligaţi să trecem în ultimii 23 de ani, să înţeleagă faptul că “europa, americanii sau orcine altcineva nu vine să-ţi dea nimic degeaba, aşa cum ni s-a tot spus de cei care ne-au condus după lovitura de stat din 89. Ei au venit să ia, nu să ne dea”.

“Este momentul, cel puţin în al 24-lea ceas, să spunem stop oricărei politicii de înstrăinare a proprietăţilor statului Român”. Prin aceste două iniţiative cetăţeneşti, pe care vor să le promoveze socialiştii lui Rotaru, românii pot cere Parlamentului să le adopte înainte de a fi prea târziu.

Socialiştii, după cum se vede, nu renunţă la luptă, la ceea ce consideră ei a fi vital pentru această naţiune: economia care aduce profit şi care încă mai este proprietatea a statului, a României. Ei ne transmit prin cele două proiecte de legi adevărata lor preocupare şi adevărata temă de actualitate în viziunea lor: tema economică. Această temă ar trebui să îi preocupe pe toţi români. Ei spun că democraţia şi statul de drept nu vor supravieţui într-o Românie din ce în ce mai datoare şi mai săracă.

Interesantă este această asociere a celor două proiecte, legea averilor ilicite şi legea stopării privatizărilor. Credem că asocierea a fost determinată de convingerea lor că toate privatizările au fost făcute în interesul unor grupuri de persoane, în dauna statului român şi a românilor, în general.

Cu alte cuvinte, lupta politică nu trebuie să elimine tema naţională, chiar dacă aşa zisul proces de globalizare este din ce în ce mai accelerat. “Globalizarea, aşa cum este ea gândită, înseamnă neocolonizare”, afirmă socialiştii care rămân constanţi în politica lor de apărare a interesului naţional. În anii 90, această politică părea ridicolă din cauza manipulării, astăzi reclamă luciditate, dar, după cum se vede, nu putem vorbi încă despre “mintea cea de pe urmă a românilor”.

Partidul Alianţei Socialiste îşi propune să organizeze o campanie amplă de informare în perioada imediat următoare. Curierul de Râmnic va publica într-o ediţie viitoare textul acestor proiecte de lege, dar şi aspecte de la întâlnirile organizate de socialişti, chiar dacă nu ne vor invita. ( A consemnat L.M.)

Articol apărut în Curierul de RâmnicAdresa de email nu va fi divulgată nimănui, niciodată. O vom folosi numai pentru a vă transmite comunicate oficiale ale partidului și alte informații de interes pentru membrii și simpatizanții noștri.