• 12/07/2024 11:56 pm

PARTIDUL SOCIALIST ROMÂN

Membru al ALIANȚEI POLITICE ROMÂNIA SOCIALISTĂ

Presedintele suspendat si tupeist

Bypas-admin

iul. 16, 2012

– un articol de Eugen Zainea –

In seara de 11 iulie, Traian Basescu a tinut prima conferinta de presa ca presedinte suspendat. Chiar si pentru cei obisnuiti de atata vreme cu ipocrizia, minciuna, lipsa de buna crestere si de obraz a individului, multe dintre afirmatiile si gesturile lui sunt de-a dreptul halucinante.

Cata nerusinare trebuie sa aiba batausul de copii din anul 2004 ca sa apara in brate cu un copil, incercand sa stoarca lacrimi fraierilor? Gestul acesta este la fel de gretos si descalificant ca al “compatriootilor” nostri care cersesc in locurile publice ale Europei cu copiii in brate.

Spune Traian Basescu: “Primul lucru pe care vreau să-l comunic în această campanie care va avea ca finalitate referendumul din 29 iulie: Eu nu apăr un scaun. Am de apărat România Europeană, pe care am început să o construiesc cu instituţiile statului şi cu românii acum opt ani. Nu apăr scaunul, ci apăr România.” Care Romanie europeana? O Romanie cu un presedinte care se ascunde de opt ani la Cotroceni de justitie si de dosarele penale grele? O Romanie in care fratele Mircea se incuscreste oficial, public, cu infractori dovediti? O Romanie in care Sorin Blejnar, din pozitia de secretar de stat la Ministerul Finantelor si presedintele agentiei care trebuie sa colecteze veniturile la buget, (“De Sorin te rog eu sa nu te iei”, circula vorba ca i-ar fi spus Basescu unui ministru al finantelor. Care “s-a luat” de Sorin. Si a plecat el!), era capul “palierului de protectie” al tepuitorilor bugetului de stat (n-o spunem noi, o spune DNA)? O Romanie in care fosta presedinta a Camerei Deputatilor fura cu nesimtire votul pe Legea Pensiilor, in vazul intregii tari si Parchetul considera ca nu s-a intamplat nimic? O Romanie in care presedintele in functie fura, tot in vazul intregii tari, un telefon mobil de la o ziaristasi azi ne da tuturor lectii de cinste si buna comportare? O Romanie in care presedintele in functie refuza sa nominalizeze, dupa alegerile parlamentare, ca premier pe cel propus de o majoritate parlamentara de 66%? Este, oare, aceasta o Romanie Europeana?

Mai spune Basescu: “Nu este cinstit ceea ce a făcut USL, să ai ca obiectiv acapararea integrală a instituţiilor statului şi punerea lor la dispoziţia partidului”. ”Parol, tato, sa ma-‘ngropi!” Pai cine a acaparat institutiile statului? Cine si-a trimis (cum si-a trimis) mintoasa progenitura in Parlamentul European? Sub domnia cui fosta ministreasa, cu dosar penal pentru deturnare de bani publici tocmai in folosul campaniei electorale a mintoasei “independente” este protejata de ani de zile de justitie? Sau o alta fosta ministreasa, pusa sub acuzare de o comisie a Parlamentului a fost scoasa de sub urmarire penala de Parchet inainte de a fi sesizat oficial? Cine si-a trimis slugile si clientii in posturi de parlamentari europeni (“bolnavul pe moarte” Stolojan, Monica Macovei, Cristian Preda, Traian Ungureanu) sau de “diplomati” (inclusiv impotriva avizului comisiilor de specialitate ale parlamentului!) (specialistul in canibalism Catalin Avramescu, I.T. Morar, protejata fostului premier Boc, Cynthia Curt etc.)? Cine a umplut tara de generali cu patru stele (Oprea, Pahontu, Opris-STS si inca multi altii)? Cine i-a conferit capitanului din 2005 Florian Coldea cele trei grade de ofiter superior si doua stele de general in mai putin de sapte ani, propulsandu-l in functia de prim adjunct la SRI? Sub domnia cui s-a umplut tara de “colonei”, avansati direct de la gradul de sublocotenent, sergent, caporal, fruntas. soldat, sau “fabricati” fara a fi efectuat nici cinci minute de stagiu militar? Si sa fie oare o simpla intamplare ca astazi, cei mai vocali, intre putinii sprijinitori pe care-i mai are Basescu sunt “colonelul” Cezar Preda, “colonelul” Boureanu (a propos, ce mai face nasu”?), “colonelul” Oltean “broasca-n gat”? Sau ca zbaterile pentru raspandirea de diversiuni in diaspora si pentru adunarea de voturi sunt conduse de fratii “colonei” Branza?

Cum se mai jeluie Basescu? “Nu este cinstit să pui un preşedinte care a fost ales de două ori şi după 8 ani de mandat şi trei ani de criză să-i ceri să obţină 50 la sută din voturi.” Nu, zau! Dar cu cat ai vrea sa ramai presedinte (si ascuns de puscarie la Cotroceni) prin “intoarcerea la popor”? Cand a fost sa fii ales, au fost bune doar 27 de procente! Noi te-am pus, dupa un prim mandat plin de minciuni si de scandaluri, sa mai vrei o data? Noi te-am pus sa ne traversezi o criza de care n-am fi avut parte fara tine, guvernul tau Bocciu, slugile tale si clientela care prospera din bani publici, in timp ce taiai salarii, pensii, ajutoare sociale, indemnizatiile mamelor de bebelusi (e cunoscuta de acum intregii tari afirmatia muzei blonde din sedinta de trageri la raspundere a sectei portocalii: “Banii pe care i-am dat de la minister stiti toti cei care sunteti aici unde s-au dus!” Si nu ne aducem aminte sa se fi sesizat Parchetul vigilent al baschetbalistei Codruta!).

Ne povesteste preacinstitul Basescu: “Domnul Ponta încă mai crede că relaţia cu UE poate fi de tipul pe care îl avea PSD până în 2004. Astăzi a făcut cea mai mare greşeală încercând că pentru cele două ordonanţe ilegale trebuie să convoace parlamentul. Poate să le anuleze prin ordonanţe.” Uita onestul mincinos ca ordonanta “ilegala” cu referendum-ul a fost aprobata exact in aceasta forma (pana la virgula!) de Curtea Constitutionala in 2007 cu un vot de 8/1 si ca pe aceasta ordonanta “ilegala” a castigat domnia sa referendum-ul din 2007. Si mai uita ca in 2006, Comisia de la Venetia, la care fac azi apel aliatii populari ai sectei portocalii romanesti, a dat o recomandare in care se specifica explicit ca la referendum nu trebuie sa fie impus un prag minimal pentru validare (mai ales ca in Romania, votul nu este obligatoriu!). Si mai uita ca in Constitutie nu este prevazuta nicio conditie pentru referendum-ul pentru demitere dupa suspendarea de catre Parlament, alta decat desfasurarea in maximum 30 de zile de la suspendare. Si mai uita si ca, neexistand in Constitutie nicio conditie de prag de prezenta la vot pentru alegerea presedintelui si validarea acestei alegeri (dovada ca este presedintele a 27% dintre romani), este si ilogic si contrar principiului de drept al simetriei sa se impuna un astfel de prag la demitere.

Cea mai hazlie afirmatie a tupeistului de la Basarabi este insa urmatoarea (La Rahova sau la Poarta Alba va putea face parte dintr-o formatie de gen “Vacanta Mare”…): “Aş vrea să vă imaginaţi ce se întâmpla dacă pierd acest referendum. Ce credibilitate vor avea Antonescu şi Ponta mergând la Bruxelles. Cum ar arăta România la Bruxelles cu un premier plagiator şi un preşedinte interimar care a neglijat interesul statului.” Va dati seama? Ce dezastru national ca Basescu nu se mai intoarce la Cotroceni! Si ca ia drumul definitiv si irevocabil al sistemului penitenciar-via arestul Directiei de Cercetari Penale! Nu poate trai dumnealui de grija necredibilitatii lui Antonescu si Ponta la Bruxelles. O astfel de grija (poate stie Basescu ca romanul are o zicala pentru astfel de cazuri) din partea unui ins pe care nu l-a bagat nimeni in seama atata amar de ani si care nu stia cum sa se bage el singur in seama macar la fotografia de grup pentru albumul de familie poate candida la cel mai tare banc al verii!Adresa de email nu va fi divulgată nimănui, niciodată. O vom folosi numai pentru a vă transmite comunicate oficiale ale partidului și alte informații de interes pentru membrii și simpatizanții noștri.