• 12/07/2024 11:52 pm

PARTIDUL SOCIALIST ROMÂN

Membru al ALIANȚEI POLITICE ROMÂNIA SOCIALISTĂ

Întâlnire la ambasada Venezuelei

Bypas-admin

nov. 2, 2013
Întâlnire la ambasada Venezuelei, 24 oct. 2013
Întâlnire la ambasada Venezuelei, 24 oct. 2013
Întâlnire la ambasada Venezuelei, 24 oct. 2013

Joi, 24 oct. a.c. a avut loc la Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela o întâlnire amicală între ambasadorul Venezuelei la București, Excelența Sa dl. Victor Ramon Carazo și o delegație a Partidului Alianța Socialistă condusă de președintele formațiunii, domnul Constantin Rotaru.

S-au discutat probleme legate de evoluția socialismului în Venezuela după dispariția lui Hugo Chavez, modalități de colaborare între socialiștii români și cei venezueleni, alte chestiuni de interes reciproc.

Pentru comunicarea corectă și eficientă către publicul din România a evoluțiilor politice de la Caracas, Partidul Alianța Socialistă și-a manifestat disponibilitatea de a sprijini organizatoric ambasada în vederea realizării de acțiuni de informare, cum ar fi expoziții și mese rotunde.

În ciuda informațiilor vehiculate în România, și care provin exclusiv din mass-media ostilă regimului de la Caracas, Venezuela este la ora actuală unul dintre cele mai democratice state de pe continentul american. Sistemul de vot este unul foarte performant, extrem de avansat la nivel informatic. Deși de la preluarea puterii de către Hugo Chavez au avut loc numeroase scrutinuri, toți observatorii străini au declarat fost de acord că votul a fost mereu corect exprimat și autoritățile nu l-au influențat în nici un fel.

Puțini români sunt conștienți, dar în anul 2007 fostul președinte Hugo Chavez chiar a fost înfrânt în cadrul unui referendum popular prin care cerea populației puteri sporite. Hugo Chavez a acceptat fără discuții rezultatul. Drumul Venezuelei către „socialismul secolului XXI”, după expresia ES Victor Ramon Carazo, socialism caracterizat în esență prin faptul că inițiativa privată nu este respinsă dar ramurile strategice sunt proprietate a statului, nu poate trece decât printr-o democrație funcțională și deschisă tuturor cetățenilor săi.Adresa de email nu va fi divulgată nimănui, niciodată. O vom folosi numai pentru a vă transmite comunicate oficiale ale partidului și alte informații de interes pentru membrii și simpatizanții noștri.