• 13/07/2024 12:27 am

PARTIDUL SOCIALIST ROMÂN

Membru al ALIANȚEI POLITICE ROMÂNIA SOCIALISTĂ

Comunicat de presă PSR Slatina – 22.09.2015

Bypas-admin

sept. 23, 2015

Stimați cetățeni ai municipiului Slatina,

După cum era de așteptat, bătălia pentru primărie s-a intensificat considerabil în ultima perioadă. Majoritatea dintre dvs. sunteți la curent cu evenimentele de tristă amintire, cu jaful produs asupra bugetului local, cu alianțele și jocurile de pe scena politică a urbei noastre, precum și cu noile oferte ale partidelor care au guvernat Slatina până azi.

Noi, Partidul Socialist Roman, venim in fata dvs. si va propunem un alt mod de a face politica, alaturi de dvs. si impreuna cu dvs., o politica bazata pe reintroducerea in viata economico-sociala a valorilor socialismului, a respectului fata de cetatean si nevoile sale, precum si a increderii reciproce. Suntem constienti ca ne lansam intr-o lupta inegala din punct de vedere financiar si mediatic. In schimb, suntem convinsi ca propunerile noastre corespund intereselor majoritatii dintre dvs. si speram ca ne veti ajuta ca mesajul nostru sa ajunga la cat mai multi cetateni.

Propunerile noastre, asupra carora va invitam sa reflectati si sa va spuneti parerea, sunt urmatoarele:

1. Stoparea oricaror actiuni sau intentii de instrainare de bunuri ori servicii care apartin patrimoniului municipiului Slatina, precum si inventarierea stricta si adoptarea masurilor necesare pentru protejarea acestuia.
2. Stoparea oricaror actiuni sau intentii de contractare de noi imprumuturi financiare in numele comunitatii. Publicarea spre cunostinta slatinenilor a tuturor imprumuturilor contractate pana la aceasta data, cu termenele de rambursare si dobanzile aferente.
3. Orice actiune care vizeaza instrainarea de bunuri ori servicii de o anumita valoare, care va fi stabilita ulterior, precum si contractarea de noi imprumuturi peste o anumita valoare, se va face numai dupa consultarea tuturor cetatenilor prin referendum, asa cum prevede art. 43, alin.2 din Legea 215 a administratiei publice locale. Se vor reanaliza contractele de instrainare a serviciilor, care s-au incheiat pana acum, si se va urmari daca sunt respectate toate prevederile acestora. Se va avea in vedere in ce masura calitatea serviciilor corespunde costurilor aferente.
4. Stabilirea prioritatilor investitionale se va face tinandu-se cont de principiul dezvoltarii echilibrate si armonioase a tuturor zonelor municipiului, inclusiv a celor marginase, astfel incat toti cetatenii sa se bucure de conditii decente de trai.
5. Se vor continua programele actuale si se vor lansa programe noi in vederea izolarii termice a tuturor blocurilor din municipiu. De asemenea, se vor lansa noi programe astfel incat si cetatenii care locuiesc la case sa beneficieze de izolarea termica a acestora. Se va urmari in mod expres ca lucrarile ce se vor contracta sa fie facute la pretul corect, in interesul cetatenilor, pe baza unor studii bine fundamentate, oferindu-se sanse egale tuturor competitorilor participanti la licitatii, fara nici o discriminare politica sau de alta natura, astfel incat sa putem obtine pretul cel mai mic, avantajos comunitatii.
6. In prima faza, se vor ingheta impozitele si taxele la nivelul actual si se va analiza posibilitatea taxarii progresive, in vederea reducerii poverilor care apasa asupra cetatenilor cu venituri mici sau fara venituri.
7. Se vor folosi fonduri din bugetul local pentru infiintarea de societati proprii sau mixte, in vederea crearii de noi locuri de munca pentru tineri. Noi consideram ca asigurarea de sanse egale la un trai decent tuturor cetatenilor, nu se poate face decat prin implicarea intregii comunitati, iar povara crearii de locuri de munca nu trebuie lasata doar in seama investitorilor privati.
8. Cresterea alarmanta a fenomenului infractional pe raza municipiului Slatina, sub toate aspectele sale, constituie un motiv serios de ingrijorare pentru Partidul Socialist Roman. Noi consideram ca reducerea acestuia nu se poate face doar prin masuri coercitive, ale unui stat politienesc, ci prin actionarea asupra cauzelor care-l genereaza, cauze care sunt in primul rand de natura economica, educationala si culturala, si asupra carora reprezentantii nostri vor actiona cu prioritate.
9. Se vor folosi fonduri proprii si se vor atrage fonduri guvernamentale in vederea construirii de spatii de locuit pentru familiile tinere.
10. Invatamantul si sanatatea, domenii care au suferit tot felul de experimente in ultimii 25 de ani, se vor afla permanent pe agenda de lucru a unui primar socialist. Se vor lua toate masurile astfel incat toti copiii sa fie integrati in sistemul de invatamant obligatoriu si se va studia posibilitatea acordarii de burse sociale copiilor proveniti din familii cu posibilitati reduse, precum si copiilor premianti. Se va urmari sprijinirea Spitalului Judetean Slatina in vederea asigurarii accesului gratuit la ingrijiri medicale de calitate pentru toti cetatenii.
11. Se va urmari cresterea calitatii tuturor actiunilor culturale patronate de primaria Slatina, cu accent deosebit pe cele destinate tinerilor, precum si cuprinderea in mod obligatoriu in programele acestora a unor momente de educatie patriotica, de cunoastere a trecutului glorios al poporului roman si renastere a sentimentului de mandrie nationala, aspecte esentiale pentru pastrarea fiintei nationale intr-o Europa multiculturala.
12. O atentie deosebita va fi acordata sportului, mobilizarii tuturor factorilor cu atributiuni in domeniu, in vederea largirii bazei materiale si asigurarea conditiilor pentru practicarea sportului de masa, astfel incat copiii si tinerii slatinenilor sa poata creste sanatosi si vigurosi.
13. Intr-o lume din ce in ce mai industrializata si mai poluata, pentru asigurarea unui climat de viata sanatos, primarul nostru socialist va pune un accent deosebit pe identificarea suprafetelor necesare si lansarea unui amplu program de impadurire si creare a unui cordon de spatiu verde in jurul orasului. Se va avea in vedere reamenajarea zonei Strehareti, precum si construirea pe intreaga locatie a fostei unitati militare a celui mai mare parc, unde se vor amenaja inclusiv piste pentru biciclisti .
14. Instituirea unor noi relații între primarie și cetățeni, relații bazate pe stimă și respect, pe receptivitate fata de problemele si sesizarile oamenilor, fara nici un fel de discriminare. Cetatenii trebuie sa resimta sentimentul ca apartin comunitatii, ca cineva ii asculta, ca este receptiv si le solutioneaza problemele pe care le au. Toti angajatii autoritatii publice vor trebui sa inteleaga ca nu sunt stapanii cetatenilor, ci se afla in slujba acestora.

Vă asigurăm ca aceasta lista va fi reanalizata si completata cu propunerile care vor veni din partea dvs., iar cel care va fi candidatul nostru va garanta pentru indeplinirea lor . Partidul isi va asuma in totalitate indeplinirea mandatului, nu asa cum s-a intamplat pana acum, cand nici un partid care a avut reprezentanti in C.L. sau la nivel de primar nu si-a asumat in vreun fel faptele acestora, cu atat mai putin pe cele de coruptie si jaf asupra bugetului local.

Va asteptam alaturi de noi pentru a cladi impreuna orasul pe care ni-l dorim si cu care sa ne mandrim, un oras cu o autoritate publica fără lichele si corupti!

Cu stima și consideratie ,
Alexandru Achim, presedinte PSR SlatinaAdresa de email nu va fi divulgată nimănui, niciodată. O vom folosi numai pentru a vă transmite comunicate oficiale ale partidului și alte informații de interes pentru membrii și simpatizanții noștri.