• 20/07/2024 4:19 pm

PARTIDUL SOCIALIST ROMÂN

Membru al ALIANȚEI POLITICE ROMÂNIA SOCIALISTĂ

Depunere de coroană la Monumentul Eroului Necunoscut

ByLucian Sarbu

dec. 2, 2012

Sâmbătă, 1 decembrie 2012, o delegație a Biroului Municipal București condusă de domnul Nicu Tăbăcaru, președintele BMB, a depus o coroană de flori la Monumentul Eroului Necunoscut din Parcul Carol.

Au fost prezenți mai mulți membri și simpatizanți ai Partidului „Alianța Socialistă”. Cu acest prilej s-a rostit un scurt discurs care a pus în evidență rolul istoric excepțional jucat de socialiștii transilvăneni și de cei din Regat în definitivarea Marii Uniri de la 1918.

În general mass-media și istoriografia de după 1989, probabil din motive ideologice, nu subliniază suficient de apăsat rolul jucat de socialiștii regățeni în rezistența împotriva ocupației germane, și nici pe cel jucat de socialiștii transilvăneni în inițierea demersurilor pentru constituirea Consiliului Național Român – moment hotărâtor pentru Unire. De aceea considerăm că este datoria P.A.S. să mențină vie amintirea acestor momente importante din istoria stângii românești.Adresa de email nu va fi divulgată nimănui, niciodată. O vom folosi numai pentru a vă transmite comunicate oficiale ale partidului și alte informații de interes pentru membrii și simpatizanții noștri.