• 13/07/2024 12:19 am

PARTIDUL SOCIALIST ROMÂN

Membru al ALIANȚEI POLITICE ROMÂNIA SOCIALISTĂ

Miting de 1 Mai: Salariați din toate țările, uniți-vă!

Bypas-admin

mai 4, 2015

 

11139989_560666227406724_1842429468216697016_n[1]

Membrii Partidului Socialist Român din Sectorrul 2 al capitalei și-au dat întâlnire în parcul Pache Protopopescu din București sub chemarea: Salariați din toate țările, uniți-vă!

Salariații sunt făuritorii bunurilor materiale și spirituale și tot ei ar trebui să fie și beneficiarii produsului muncii lor.

Din păcate azi, mai mult ca oricând, salariații formează o masă imensă de oameni folosiți pentru ca unii, foarte puțini la număr, să obțină profituri uriașe.

Ei, profitorii, ca să aibă o viață liniștită și plină de belșug, folosesc detașamente de salariați în munca de ascultare, disciplinare sau chiar eliminarea confraților lor care îndrăznesc să-și exprime nemulțumirile.

Toată lumea știe că salariații sunt foarte mulți și profitorii sunt foarte puțini. Dar, în același timp, lumea nu înțelege cum reușesc profitorii, adică cei puțini, să-i țină la respect pe salariați, adică pe cei foarte mulți. Răspunsul este simplu: în timp ce salariații formează o mare masă tăcută și ascultătoare, profitorii, cei foarte puțini la număr, sunt extrem de gălăgioși, parșivi și, de ce să nu spunem, de cele mai multe ori, hoți. Ei profitorii, au „școala vieții”. Sunt coruptibili, corupători, sunt, de-a dreptul, corupți. Nu se dau la o parte de la nimic. În același timp, sunt cei care țin lecții de morală și de bună purtare salariaților.

Acestea sunt numai câteva motive pentru care salariații ar trebui să conștientizeze că sunt mulți și că puterea este de partea lor. că sunt mulți și că puterea este de partea lor.

Ar trebui să înțeleagă că ei trebuie să se implice în actul de conducere al treburilor lor și, mai mult, să fie beneficiari ai profitului obținut.

De aceea, Partidul Socialist Român lansează chemarea: Salariați din toate țările, uniți-vă!

Salariații sunt foarte mulți, sunt o adevărată forță. Nu e nevoie decât să conștientizeze acest mare adevăr și să înceapă să se organizeze.

Atenție!

E vorba despre toți salariații. Salarații din agricultură, salariații din industrie, salariații din servicii și din instituțiile publice dar și salariații din învățământ, profesorii, salariații din sănătate, inclusiv medicii, salariații din institutele de cercetare, salariații din armată, poliție sau din justiție.

Toți, împreună, pot schimba lumea. Este la îndemâna lor să lupte pentru o lume mai bună. O lume a progresului și a prosperității fiecărui individ. O lume în care fiecare cetățean să aibă condiții de viață cel puțin decente. O lume în care fiecare locuitor să-și asigure veniturile prin muncă și mărimea veniturilor să fie în funcțiee de cantitatea, calitatea și importanța muncii depuse. O lume a respectului și a colaborării reciproc avantajoase. O lume a păcii și a înțelegerii între toate popoarele. Singura condiție a împlinirii acestor dziderate este aceea a înțelegerii și a transpunerii în viață a chemării:

Salariați din societatea sau instituția în care munciți, uniți-vă!
Salariați din localitatea sau din județul în care trăiți, uniți-vă!
Salariați din toată România, uniți-vă!
Salariați din toată lumea, uniți-vă!
Uniți-vă și victoria va fi a voastră!

dr. ec. Constantin Rotaru
președintele Partidului Socialist RomânAdresa de email nu va fi divulgată nimănui, niciodată. O vom folosi numai pentru a vă transmite comunicate oficiale ale partidului și alte informații de interes pentru membrii și simpatizanții noștri.