• 12/07/2024 11:28 pm

PARTIDUL SOCIALIST ROMÂN

Membru al ALIANȚEI POLITICE ROMÂNIA SOCIALISTĂ

PAS Călărași dezavuează atitudinea unor parlamentari locali la votul pentru legea privind Avocatul Poporului

Bypas-admin

mart. 17, 2014

Pe 11 martie în Camera Deputaților s-a votat Proiectul Legislativ 14/2014 pentru modificarea legii 35/1997 privind organizarea și funcționarea instituției Avocatului Poporului.

În esență, proiectul propunea un lucru foarte bun, și anume consfințirea dreptului partidelor aflate în opoziție de a numi Avocatul Poporului. La ora actuală, conform legii, deși orice grup parlamentar are dreptul teoretic de a nominaliza un candidat pentru ocuparea funcției, realitatea e că Avocatul Poporului este numit doar de către majoritatea aflată la putere. Acest lucru înseamnă că instituția, care ar trebui să reprezinte una dintre pavezele democrației, este, de fapt, o simplă unealtă docilă în mâna guvernanților. Un Avocat al Poporului docil nu va pune niciodată probleme guvernului, care va putea emite liniștit ordonanțe de urgență neconstituționale cum, de altfel, se și întâmplă în realitate.

Din păcate, o parte dintre aleșii județului nostru:

– dl. Daniel Florea (deputat PSD)
– dl. Steriu Valeriu (deputat PSD)
– dl. Motreanu Dan (deputat PNL)
– dl. Niculae Aurel (deputat PNL)
– d-na Surdu Raluca (deputat PNL)

au ales să-și mânjească reputația și conștiințele, votând respingerea acestei propuneri legislative care ar fi însemnat un pas înainte pentru democratizarea și normalizarea vieții politice românești. În acest fel dânșii dovedesc cetățenilor care i-au ales că singura autoritate de care ascultă și căreia i se supun orbește este coteria politică din care fac parte pentru moment.

Partidul Alternativa Socialistă, filiala Călărași, îi asigură pe locuitorii județului nostru că de acum înainte va monitoriza cu atenția cuvenită activitatea tuturor factorilor de decizie locali, în așa fel încât călărășenii să știe, după cum se spune, „pe ce dau banii”.

Biroul Executiv Județean Călărași,
Partidul Alternativa Socialistă

preș. Leonida Jecu

13 martie 2014Adresa de email nu va fi divulgată nimănui, niciodată. O vom folosi numai pentru a vă transmite comunicate oficiale ale partidului și alte informații de interes pentru membrii și simpatizanții noștri.