• 20/07/2024 3:17 pm

PARTIDUL SOCIALIST ROMÂN

Membru al ALIANȚEI POLITICE ROMÂNIA SOCIALISTĂ

Poziția PAS Călărași privind problema reunificării cu Republica Moldova

Bypas-admin

mart. 28, 2014

Partidul Alternativa Socialistă – jud. Călărași atrage atenția tuturor celorlalte partide locale că tema reunificării cu Republica Moldova nu poate fi subiect de campanie electorală.

Realitatea ne spune că Republica Moldova este un stat suveran, recunoscut de instanțele internaționale. Sondajele de opinie efectuate la Chișinău arată că sentimentul unionist în rândul populației de peste Prut este departe de a se bucura de o majoritate covârșitoare. Pornind de la această realitate putem afirma că în acest moment orice politizare a subiectului unirii reprezintă, pur și simplu, o diversiune.

Considerăm că politica României trebuie să se limiteze momentan strict la apropierea de ordin cultural, la denunțarea extremismelor de tipul „limbii moldovenești”, la păstrarea unei conștiințe vii a românității și a latinității majoritare de peste Prut, la întărirea legăturilor economice și comerciale cu un stat vecin și prieten și la consilierea autorităților de la Chișinău în vederea dezvoltării unor relații interetnice armonioase, neconflictuale.

Partidele politice ar trebui mai degrabă să impună ca teme de discuție ale viitoarelor campanii electorale problemele cu adevărat arzătoare ale României: cum să reindustrializăm această țară, cum să recăpătăm locurile de muncă pierdute în ultimul sfert de secol, cum să facem să revină acasă populația victimă a migrației economice (peste 4 milioane de cetățeni români) și cum să creștem nivelul de trai la un nivel cât de cât adecvat realităților europene. PAS Călărași atenționează populația că sentimentele frumoase nu țin de foame și că politicienii sunt datori să pună la punct politici de creștere economică reală.

BEC județean PAS Călărași
preș. Leonida JecuAdresa de email nu va fi divulgată nimănui, niciodată. O vom folosi numai pentru a vă transmite comunicate oficiale ale partidului și alte informații de interes pentru membrii și simpatizanții noștri.