• 20/07/2024 2:59 pm

PARTIDUL SOCIALIST ROMÂN

Membru al ALIANȚEI POLITICE ROMÂNIA SOCIALISTĂ

Comunicat al Comitetului Central al Partidului Comunist din Cuba

Bypas-admin

mart. 28, 2024

Partidelor, mișcărilor sociale și organizațiilor de solidaritate cu Cuba

Dușmanii Revoluției, într-o manieră oportunistă și manipulativă, încearcă din nou să profite de scenariul economic complex cu care ne confruntăm în scopuri destabilizatoare.

Duminică, 17 martie, după-amiază, grupuri de cetățeni din estul țării și-au exprimat nemulțumirea față de dificultățile care au afectat două domenii cruciale ale vieții populației noastre: deficitul în capacitatea de producere a energiei electrice și distribuția alimentelor.

Aceste fapte au fost folosite din nou de teroriști notorii cu sediul în Statele Unite pentru a încuraja acțiuni care contravin calmului obișnuit, ordinii interne și păcii care caracterizează societatea noastră.

Imaginile celor întâmplate au fost elocvente. Cei mai înalți reprezentanți ai Partidului Comunist din Cuba și ai guvernului din acele localități au fost alături de oameni pentru a răspunde cererilor acestora, a asculta, a dialoga și a explica eforturile uriașe depuse pentru îmbunătățirea situației. În ciuda stratagemelor brute de a încerca să distorsioneze evenimentele, a prevalat o atmosferă de liniște.

Guvernul Statelor Unite și Ambasada acesteia din Havana, într-un comportament sincer de amestec, au lansat mesaje care manipulează realitatea, susținând presupuse preocupări cu privire la respectarea drepturilor omului ale poporului nostru.

Acel guvern, într-un act de cinism absolut și lipsit de autoritatea morală totală de a face astfel de declarații, este direct responsabil pentru situația economică acută cu care se confruntă poporul cubanez, ca urmare a blocadei intensificate și a efectelor includerii nedrepte a țării noastre în lista falsă a presupușilor sponsori de stat ai terorismului, al căror singur scop este destabilizarea și răsturnarea Revoluției.

Fiecare efort al guvernului cubanez de a îmbunătăți condițiile de viață ale oamenilor trebuie să depășească obstacolele impuse de această politică nedreaptă, ilegală și genocidă, articulată cu o campanie media feroce și de aplicarea unor instrumente de război neconvenționale împotriva Cubei.

În aceste momente cruciale, sprijinul hotărât al forțelor politice prietenoase, al mișcărilor sociale și solidarie din întreaga lume este esențial. În fața încercărilor de a distorsiona realitatea și a discredita Revoluția și liderii ei, mizăm pe continuitatea lor istorică pentru a apăra împreună adevărul Cubei și dreptul său legitim de a construi o societate suverană și independentă, fără interferențe sau presiuni externe.Adresa de email nu va fi divulgată nimănui, niciodată. O vom folosi numai pentru a vă transmite comunicate oficiale ale partidului și alte informații de interes pentru membrii și simpatizanții noștri.