• 20/07/2024 3:02 pm

PARTIDUL SOCIALIST ROMÂN

Membru al ALIANȚEI POLITICE ROMÂNIA SOCIALISTĂ

STOP VÂNZĂRII ȘI DISTRUGERII AVUȚIEI NAȚIONALE

Bypas-admin

aug. 30, 2022

Partidul Socialist Român constată că, prin vânzarea Termocentralei MINTIA, obiectiv de importanță strategică la nivel național, Guvernul României continuă să promoveze aceeași politică a ultimilor 33 de ani care are un puternic caracter criminal la adresa poporului român.

          În acest context, Partidul Socialist Român atrage atenția Guvernului României că VÂNZAREA TERMOCENTRALEI MINTIA făcută de MINISTERUL ENERGIEI este NULĂ.

          Ministerul Energiei nu este nici proprietar și nici acționar, Ministerul Energiei este administrator și, ca urmare, dacă această termocentrală a ajuns în insolvență, Ministerul Energiei avea obligația să-i tragă la răspundere pe toți cei care au avut funcții de răspundere în acest minister, în frunte cu ministrul Energiei, Virgil Popescu.

          Cum poate fi numită vânzarea Termocentralei Mintia cu 91 milioane euro în condițiile în care statul tocmai investise peste 150 de milioane de euro?

          În plus, dacă avem în vedere și faptul că Termocentrala Mintia este compusă din terenuri pe o suprafață de 3.297.807 mp, construcții, precum şi bunurile mobile și echipamentele aferente?

          JAF LA DRUMUL MARE!

          Lăsând la o parte prețul insignifiant la care a fost scoasă la vânzare, îi informăm pe guvernanții României, în frunte cu primul lor ministru, că ei sunt administratori și au obligația să administreze profitabil proprietățile statului.

          Proprietar pe toate proprietățile statului, publice sau private este poporul român care, timp de 33 de ani, a fost jefuit de hoții care s-au perindat la guvernare.

          Guvernul României sau, în cazul de față, Ministerul Energiei, pentru a-și câștiga calitatea de vânzător al Termocentralei Mintia ar fi trebuit ca, mai înainte, să fie organizat un referendum prin care să primească împuternicirea necesară pentru vânzarea acesteia.

          NU s-a făcut niciun referendum, înseamnă că vânzare este ilegală.

          Partidul Socialist Român condamnă actualul guvern pentru distrugerea economiei naționale și cere justiției să se autosesizeze și să-i condamne pe toți guvernanții responsabili de aceste crime ale economiei naționale.

          Partidul Socialist Român face apel la toate sindicatele, la toate organizațiile și la toți românii de bună credință să conștientizăm cu toții că

          POPORUL ROMÂN ESTE PROPRIETARUL TUTUROR PROPRIETĂȚILOR PRIVATE ȘI PUBLICE ALE STATULUI

și, cel puțin din acest moment,

          SĂ NE APĂRĂM DREPTURILE DE PROPRIETAR și

SĂ NU MAI ADMITEM ÎNSTRĂINAREA NICIUNEI PROPRIETĂȚI.

          Partidul Socialist Român consideră că a sosit momentul să cerem tuturor partidelor și tuturor românilor să spunem cu toții

          STOP VÂNZĂRII SI DISTRUGERII AVUȚIEI NAȚIONALE.

29 august 2022

PARTIDUL SOCIALIST ROMÂNAdresa de email nu va fi divulgată nimănui, niciodată. O vom folosi numai pentru a vă transmite comunicate oficiale ale partidului și alte informații de interes pentru membrii și simpatizanții noștri.